Üniversitemizi Kazanan Öğrenciler İçin Rektörümüzün Mesajı ve Kayıt İşlemleri hk.
Geleceğimizin Teminatı Sevgili Gençler,
ÖSYM Lisans Yerleştirme Sınavında göstermiş olduğunuz gayret ve başarı için sizleri kutluyor, başarılarınızın üniversitemiz çatısı altında da artarak devam etmesini temenni ediyorum.
Hayatınıza yön verecek mesleğiniz için gerekli bütün donanımları sağlayacak evrensel değerleri ulusal değerlerle bütünleştiren, etik değerlere sahip, eğitim ve araştırmada ülkemizin öncü kurumlarından bir yükseköğretim yuvasında olduğunuzu belirtmek istiyorum. Eğitim ve araştırmada nitelik ve nicelik olarak dünya normlarını uygulayan, bu normları geliştirmeye yönelik gayret sarf eden Yıldız Teknik Üniversitesi, asırlık tarihine yakışır nitelikte önemli çalışmalara ve projelere her geçen gün artarak devam etmektedir. Üniversitemiz bilimsel, teknik, sosyal altyapısı ve alanında söz sahibi, üretken öğretim elemanı kadrosu ile sizleri heyecanla beklemektedir.
Ülke öncelikleri doğrultusunda üzerine düşen sorumlulukların bilinci ile eğitim, öğretim ve bilimsel faaliyetlerini çağın gerekleri doğrultusunda şekillendiren üniversitemiz, sizleri ülkemizin parlayan yıldızları yapmak için tüm paydaşları ile yoğun gayret sarf etmektedir. Bilgiye ulaşmayı öğreten, temel kavramları anlayıp yorumlayabilen, bilimsel düşünme sistemini ilke edinip analiz ve sentez yapabilen, özgüveni tam, bilgi toplumuna uygun insan yetiştirme hedefi ile üniversitemiz sizlerin desteği ile gücüne güç katacaktır. Bu bağlamda Yıldız Teknik Üniversitesi Ailesi’ne hoş geldiniz diyor, hepinizi yürekten kutluyorum.

Sevgi ve Saygılarımla,
Prof. Dr. Bahri ŞAHİN