Ulu Önder Atatürk YTÜ'de Anıldı.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikal edişinin 82. yılında Üniversitemizde saygıyla anıldı.

Davutpaşa kampüsünde düzenlenen tören, Atatürk’ün hayata gözlerini yumduğu 09.05’de Rektörümüz Prof. Dr. Tamer YILMAZ’ın Atatürk anıtına çelenk koyması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Program Tarihi Hamam Binası Toplantı Salonu’nda düzenlenen anma etkinliği ile devam etti.

Atatürk için hazırlanan videonun sunumu ile başlayan anma programı, Sanat ve Tasarım Fakültesi öğretim elemanlarımız,  Turan SAĞER, Aslıhan ÖZEL, Özer ÖZEL, Bekir Şahin BALOĞLU, Bakit MOMUNKULOV, Volkan TOPAKOĞLU, Bedirhan BÜYÜKDUMAN ve Levent KAYA’nın Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar’ konseriyle devam etti.

Tören YTÜ Sosyal İnovasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Sayın Yasin ŞEHİTOĞLU’nun “Yenilikçi Bir Lider Olarak Mustafa Kemal Atatürk” başlıklı sunumuyla sona erdi. Yenilikçi bir üniversite çatısının altında Atatürk’ün yenilikçi lider yönünü öne çıkarttığı konuşmasında Şehitoğlu, Atatürk’ün çok yönlü bir lider olduğunu kendisinin sadece karizmatik bir lider olarak vasıflandırılamayacağını, Atatürk’ün dönüştürücü, vizyoner ve yenilikçi lider tiplerine sahip olduğunu belirtti. Konuşmasında yenilikçi liderliğin etkilerinden bahseden Şehitoğlu fen bilimleriyle sosyal bilimlerin bir arada disiplinlerarası çalışıldıkça arzu edilen yenilikçiliğin de ortaya çıkacağını ifade etti.

Yıldız Kampüsümüzdeki Anma Töreni, Atatürk büstü önünde bir araya gelen Üniversitemiz mensuplarının katılımlarıyla saat 09.05’i gösterdiğinde Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Umut Rıfat TUZKAYA’nın Atatürk büstüne çelenk koymasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam eden tören, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Umut Rıfat TUZKAYA’nın günün anlam ve önemini belirten konuşmalarıyla sona erdi.

Sanat ve Tasarım Fakultemiz öğretim üyeleri tarafindan icra edilen "Atatürkün Sevdiği Şarkılar" konserine buradan ulaşabilirsiniz.

YTÜ Sosyal İnovasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü öğretim üyemiz Doç. Dr. Yasin ŞEHİTOĞLU'nun "Yenilikçi Bir Lider Olarak Mustafa Kemal Atatürk" başlıklı sunumuna buradan ulaşabilirsiniz.