YTÜ, Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi’nde 6. Sırada!

YTÜ, Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi’nde 6. Sırada.

'Girişimci ve Yenilikçi Üniversitesi Endeksi' açıklandı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından, 2018 Yılı Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi'nde ilk 10’da yer alan üniversitelerin isimleri açıklandı. Girişimci ve Yenilikçi Üniversitesi Endeksi’nde YTÜ, 81.40 puanla 6. sırada yerini aldı.
Endeks oluşturulurken, üniversitelerin yalnızca girişimcilik ve yenilikçilik performanslarının dikkate alındığı, öğretim üye sayısı 50'nin üzerinde olan 164 üniversitemizden toplanan 1 milyon hücrelik veri seti 9 aylık yoğun ve titiz bir çalışmayla değerlendirilerek sıralamanın oluşturulduğunun altı çizilmiştir. TÜBİTAK öncülüğünde yürütülen çalışmaya, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Yükseköğretim Kurulu, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı, KOSGEB, TÜRKPATENT, Türkiye Bilimler Akademisi, Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi ve ülkemiz üniversitelerinin aralarında bulunduğu 247 kurum katkı sunmuştur.

Yıldız Teknik Üniversitesi olarak çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğimizi vurgular, bu başarının altında imzası bulunan tüm paydaşlarımıza şükranlarımızı sunarız.

YTÜ Yönetimi